Teater med et twist

På Teater Vestvolden brænder vi for at levere de gode fortællinger og de vigtige historier – og vi drømmer om at skabe oplevelser, der rammer og rører på tværs af alle aldre. Repertoiret tager ofte udgangspunkt i kendte titler som teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuter-klassikeren Zappa, men også nye fortællinger som Et mærkeligt skib og Taynikma - skyggens vilje.

Forfriskende moment

Det er den gode historie, der er i centrum – ofte fortalt i et visuelt overraskende univers - og altid med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre fra idéskabelsen er lagt ned over hver forestilling. Vi bestræber os altid på at vise det velkendte på nye og anderledes måder og skabe et forfriskende moment til de historier, vi fortæller. Netop dette twist er blevet Teater Vestvoldens umiskendelige aftryk siden 2012.

Teater + meget mere

Teater Vestvolden er meget mere end teater i traditionel forstand. På plakaten finder du altid de bedste forestillinger til børn og unge, helt nye familieforestillinger og masser af comedy og kulturarrangementer.

Tag et kig i vores repertoire.

Turné

Den farverige og fantasifulde Teaterbus kører land og rige rundt og er Danmarks eneste mobil teatersal for børn og unge og deres voksne. Repertoiret består af egne forestillinger som Chappers rumrejse og En kuffert fuld, men også co-produktioner med kolleger fra børneteaterscenen. 

Lidt historie

Teater Vestvolden er et dansk børneteater, der blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater.

Fra 1984 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre kommune under navnet Teater Vestvolden.

I 1989 overtog Hvidovre Kommune egnsteateraftalen med teatret. Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller Stephan Pollner været teaterchef.

Teater Vestvolden er et selvproducerende teater og råder over en black box-teatersal med plads til ca. 160 tilskuere, prøvesal og en nyrestaureret teatercafé med en etableret foyerscene.

Teater Vestvolden er en kraftfuld medspiller i Hvidovres og Vestegnens kulturliv. Ud over professionelt teater af høj kvalitet tilbyder teatret også dramaundervisning for børn og unge.

Teatercafé

Teater Vestvolden har jævnligt kulturarrangementer i teatrets hyggelige café – Open Mic De Luxe, musik og Stjernesund med nogle af de toneangivende navne inden for dansk kunst og kultur.

Cafeen åbner en time før forestilling og serverer blandt andet kaffe, vin og vand, popcorn, chokolade og snack. Besøgende fra skoler og institutioner er velkomne til at nyde medbragt forplejning i cafeen, som er lukket for salg i dagtimerne på hverdage. 

Evaluering

Klik og læs Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunsts evaluering af Teater Vestvolden