Lene og Lillebror

For første gang i teatret


Hvad skal vi lege? Lillebrors legesang handler om venskab og sammenhold. Nu vender den ikoniske dukke fra DRs 'Kikkassen' tilbage i den første teaterversion baseret på det legendariske tv-børneprogram 'Ingrid og Lillebror' fra 60'ernes og 70'ernes Danmark.

Sammen med filmklip, nyskrevet musik og sange vil Lene og Lillebror tage nye generationer med tilbage til dengang far og mor - eller bedstefar og bedstemor - så ‘fjernsyn for dig’ og fortælle en historie om at være barn dengang og nu. 

Lene og Lillebror præsenterer den originale Lillebror-dukke i selskab med Lene, som bliver spillet af skuespiller Lene Hummelshøj. Forestillingen er skabt i samarbejde med DR for børn fra 3-6 år og deres voksne.

En foretilling om at være sammen

Teaterchef Stephan Pollner fortæller om idéen bag Lene og Lillebror:

“Vi har lyst til at beskrive den tid, som Lillebror repræsenterer, i et forsøg på at forstå, hvordan det var at være barn dengang i forhold til i dag. For hvordan er samværet hos os moderne mennesker i dagens Danmark? Er der ting, børn og deres voksne er blevet bedre til? Eller ting, vi har glemt i forhold til det at være sammen?” siger Stephan Pollner om forestillingen, som han vil skabe med respekt for og stor kærlighed til de oprindelige tv-programmer.

“På Lillebrors tid sendte man et brev med posten og havde pennevenner. I dag sender man en SMS og har venner på Facebook. Lillebror-rollen bliver et symbol på dengang. Lene-rollen et symbol på nutiden. Via små filmklip, spørgsmål til salen og via Lenes og Lillebrors samtale i forestillingen kommer vi tættere på og sammenligner det at være sammen over tid,” siger teaterchef Stephan Pollner.

Klik og læs mere om forestillingen

 

Spilleperiode

15-03-2018 - 25-03-2018

Spilledage

Tir. - fre. kl. 10 & 11.30, lør.-søn. kl. 11 & 13

Alder

Fra 3 år

Varighed

40 min. (uden pause)

LeneOgLillebror_.jpg

MEDVIRKENDE

Lene Hummelshøj, Ernesto Piga Carboen og Lillebror


MANUSKRIPT 
Lene Hummelshøj, Jesper B. Karlsen og Stephan Pollner


IDE, KONCEPT & PRODUKTION
Stephan Pollner / Teater Vestvolden