Små dyr med pels urpremiere

Dukketeater i mandshøjde på Teater Vestvolden

To fuldvoksne dukker spiller hovedrollerne i Teater Vestvoldens nye forestilling Små dyr med pels, der er en dukkeforestilling for teenagere og deres voksne produceret i samarbejde med teatret De røde heste.

To storby-drenge tager en pjækkedag, hvor de havner på landet. Det fremmede sted afslører, at de hver især bærer på spørgsmål og hemmeligheder. Den ene fortæller om sin far, der har været væk. Den anden om en spirende kærlighed. De har altid været bedste venner. Men nu står de ved en skillevej.

Små dyr med pels præsenterer to mandshøje dukker i hovedrollerne som teenagedrengene, der må vælge mellem at være venner eller rivaler i en rørende og morsom fortælling om hjerteknusende ungdomskærlighed, venskab og jagten på sig selv, når man er ung – og voksen.

Dukker snyder ikke
Små dyr med pels er instrueret og skrevet af Claus Mandøe, som også er med på scenen for at give liv til den ene af stykkets to dukker.

“Det specielle ved forestillingen Små dyr med pels er ikke historien. Vi har før set forestillinger om unge, der kommer i knibe, for det gør man i den alder. Det helt særlige er, at de to hovedroller bliver spillet af store dukker. Det magiske ved dukker er, at vi som publikum lynhurtigt afkoder, at der ikke er tale om voksne skuespillere, der står på scenen og påstår, at de er 13 år gamle. Dukkerne bliver ført med åben dukkeføring, så publikum kan se, der er tale om dukker og netop derfor glemmer de det og glider med ind i forestillingens univers. Vi skaber en mindre distance til de unge, fordi vi ikke prøver at skjule noget. Der er simpelthen ikke noget snyd,” siger Claus Mandøe.

Samarbejde ud over rampen
Små dyr med pels er blevet til i samarbejde mellem Teater Vestvolden og De røde heste, og ifølge Teater Vestvoldens teaterchef Stephan Pollner er samproduktioner vigtige for udviklingen af dansk teater.

“Som teaterchef har jeg valgt at samproducere flere af teatrets forestillinger. Vi gjorde det senest på forestillingen Fucking Åmål. Det er enormt givtigt at co-producere af flere grunde. Forestillingerne får et meget længere liv og bliver set af flere publikummer. Vi sidder alt for meget på hver vores ø i det danske teaterlandskab og producerer en forestilling, som får relativt kort liv, da den kun kan spille i en begrænset periode. Og så er man to teatre til at producerer og løfte en forestilling ud over rampen,” siger Stephan Pollner

For Claus Mandøe, der står bag teatret De røde heste, har det været en stor glæde at få lov at skabe Små dyr med pels sammen med Teater Vestvolden.

“Input og konkret samarbejde om forløsning af den dramatiske tekst har givet os en langt bedre forestilling, end vi kunne have håbet på, hvis vi havde stået med den på egen hånd. Så samproduktioner er absolut en god ting i min bog, og hvis alle ved, hvem der har ansvaret for hvad, kan det kun anbefales,” siger Claus Mandøe.

Kun fire forestillinger
Små dyr med pels får urpremiere søndag den 4. marts og spiller i første omgang fire forestillinger i marts, hvorefter forestillingen drager på turné til Aprilfestivalen i Hjørring og vender derefter retur til Teater Vestvolden med en lang række forestillinger i den kommende sæson 19/20.

KALENDER