Åbning nyt teater

Kom og oplev teater, stand-up og koncerter når Teater Vestvolden og Hvidovre Kommune fejrer åbningen af nyt teater og Kulturhus i Hvidovre fredag 9. september 2022. 

I Hvidovre bymidte ligger den historiske kulturinstitution Risbjerggaard, som er blevet omdannet til et stort kulturhus, hvor Teater Vestvolden bliver midtpunkt med blandt andet to nye teatersale, som nu står klar til at blive indtaget af skuespillere, instruktører og publikum. 

Repremieren på Teater Vestvoldens populære forestilling Zappa markerer åbningen af teatrets nye rammer, og Teater Vestvoldens teaterchef Stephan Pollner ser frem til endelig at kunne åbne dørene for det nye teater.

“Vi glæder os til at byde velkommen i vores nye fantastiske teater- og kulturhus, som vil styrke Teater Vestvolden og bidrage til den allerede igangværende positive udvikling, som Hvidovre er inde i som kulturby. Vi kan ikke vente med at præsentere en masse fede teaterforestillinger og arrangementer i vores nye topmoderne teatersale og ser meget frem til at samarbejde med Kulturhus Risbjerggaard og foreningslivet i Hvidovre,” siger teaterchef Stephan Pollner. 

Moderne scenekunsthus
Opførelsen af Teater Vestvoldens nye teater indeholder to teatersale, værksted, skuespillergarderober, mødelokaler, systue, kontorer og administration.

Teater Vestvolden har modtaget støtte fra fonde til sceneteknisk indretning og udstyr i teatersalene, der er opført som blackbox med plads til 100 og 154 publikummer.

“Det nye teater- og kulturhus bliver et kulturelt kraftcenter i bymidten. Jeg er super glad for, at vi har et stærkt teater som Teater Vestvolden, som er med til at sætte Hvidovre på det kulturelle landkort. Teatret er også en vigtig del af vores lokale kulturliv, så jeg er glad for, at vi har det som en professionel medspiller i vores nye kulturhus. Og så glæder jeg mig til at komme til stand-up og teater i de nye flotte rammer,” siger Anders Wolf Andresen, borgmester i Hvidovre Kommune.

Borgernes og foreningernes hus
Ud over Teater Vestvolden vil Kulturhus Risbjerggaard blandt andet huse et spisested, foreningskøkken, stor multisal, aktivitetetsrum og en udendørs teaterhave.

Kulturhus Risbjerggaard består af den 350 kvadratmeter store historiske bygning Risbjerggaard, der er blevet renoveret, og fire sammenhængende nybygninger på omkring 2.500 kvadratmeter. Huset samles via en cirkelformet foyer – Orangeriet – der giver adgang til alle funktioner i det nye kulturhus, der skal fungere som kulturelt centrum for Hvidovres borgere og rige foreningsliv. Flere kulturelle foreninger har allerede planlagt arrangementer i huset, der kommer til at danne rammen for oplevelser for mange forskellige grupper af borgere i Hvidovre.

Program for åbningen:  

 •       16.30-16.45: Borgmester Anders Wolf Andresen klipper den røde snor 
 •       16.45-17.30: Koncert: Oh Land 
 •       17.45-18-15: Kunstperformance m. Sophie Kirstine Dupont v. Hvidovre Kunstråd 
 •       18.00-19.00: Teaterforestilling: Zappa (repremiere) v. Teater Vestvolden  
 •       18.00-18.45: Talk: Knud Romer og Caspar Eric 
 •       18.30-19.30: Koncert: Rigmor 
 •       19.30-20.15: Talk: Anders Bonnesen / FOS v. Hvidovre Kunstråd 
 •       20.00-21.30: Stand-up: Open Mic v. Teater Vestvolden 
 •       20.30-21.15: Koncert: Lucky Lo x Crush String Collective Collab 
 •       22.00-23.00: Koncert: Tachys 
 •       23.00-01:00: Afterparty m. DJ  

 

Gratis entré til koncerter og talks, billet til teaterforestilling og stand-up på teatervestvolden.dk 

 

KALENDER