Teater Vestvolden Hvidovre

Teater Vestvolden er Hvidovres teater, der i hyggelige rammer tør sætte vigtige historier og emner på scenen, og som har et mål om at skabe sjove, spændende og skæve forestillinger for børn, unge og deres voksne

Det er altid den gode historie, der er i centrum, ofte fortalt i et visuelt overraskende univers og med et særligt tvist, som i form, udtryk eller genre er med til at udvikle hver forestilling.

Vores håb er at skabe forestillinger, der sætter tanker i gang, berører og overrasker, og som selvfølgelig kan opleves af alle på tværs af generationer.

Velkommen på Teater Vestvolden!

Stephan Pollner – Teaterchef

Professionelt producerende teater

Som professionel producerende egnsteater i Hvidovre, præsenterer Teater Vestvolden hver sæson min. to egenproduktioner skabt af et professionelt hold af scenekunstnere.

Teater Vestvoldens forestillinger tager ofte udgangspunkt i kendte titler som teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuters ungdoms klassiker Zappa, men også nye titler og fortællinger som de anmelderroste Et mærkeligt skib og Taynikma – skyggens vilje.

På Teater Vestvolden elsker vi godt teater. Jo længere et liv og jo flere publikummer en forestilling kan nå, jo bedre. 

Teater Vestvolden har derfor ved flere lejligheder skabt samproduktioner (også kaldet co-produktioner) med andre teatre og frie grupper inden for den danske scenekunstbranche og genopsat tidligere sæsoners forestillinger til glæde for et endnu større publikum. 

Teatret spiller ca. 180 forestillinger i løbet af en teatersæson, for over 20.000 publikummer, og det hele foregår selvfølgelig i Hvidovre. Der spilles typisk i dagtimerne på hverdage for skoler og institutioner og andre interesserede og igen om aftenen på udvalgte spilledage, mens weekenden kan byde på forestillinger både formiddag, eftermiddag og aften.

Teater Vestvolden er i dag primært et stationært teater i Hvidovre, men tiltrækker publikum fra hele Sjælland. Over halvdelen af publikum udgøres af børn og unge, hvilket gør Teater Vestvolden til et af Hovedstadsområdets store børne- og ungdomsteatre.

Hvert femte år inddrages teaterinteresserede borgere i en større teaterproduktion, der dykker ned i de lokale historier. Teater Vestvolden har altid været en kraftfuld medspiller i Hvidovre og er kendt som hele Hvidovres teater.

Se kalender

Teatret drager i udvalgte sæsoner på turné med større forestillinger og i vores Teaterbus.

Teater + meget mere

Første onsdag i hver måned sætter vi strøm til mikrofonen med Open Mic, hvor kendte komikere og nye talenter fyrer den af med masser af upassende underholdning. Navne som Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft, Simon Talbot og Linda P har tidligere lagt vejen forbi Vestvoldens Open Mic.

Teatret byder selvfølgelig også på gæstespil og nye tiltag for publikum i Hvidovre og på hele Vestegnen.

Teatret har ligeledes været initiativtager til Hvidovre Teaterfestival, der har været gennemført hvert år siden 2021. Læs mere om festivalen og hold dig opdateret på hvidovre-teaterfestival.dk

Hvidovre Dramaskole er Teater Vestvoldens bud på talentudvikling i Hvidovre i samarbejde med Hvidovre kommune. Læs mere om dramaskolen

Restaurant Gaarden

Vi er glade for at kunne invitere vores publikum på besøg hos GAARDEN, som vores faste samarbejdspartner i Kulturhus Risbjergaard. Sammen med GAARDEN sammensætter vi særlige teatermenuer, som kan nydes før eller efter en forestilling. GAARDEN er det moderne forsamlingshus, der skaber et samlingspunkt for alle livets begivenheder og alle byens madglade borgere. Se mere og bestil bord på GAARDEN

Nyt teater

Teater Vestvolden flytter i nyt teater i det nybyggede kulturhus Risbjerggaard på Hvidovrevej 241.

Det nye teater vil rumme to teatersale, værksted, kontorer og skuespillergarderober som tilsammen skaber rammen for det fremtidige Teater Vestvolden.

Teatret har længe være under opførelse og stod klar til at byde publikum velkommen i september 2022.

Opførelsen af et nyt teater og kulturhus i Hvidovre er med til at understøtte Teater Vestvoldens strategi som børne-, ungdoms- og familieteater i Hvidovre, der er en kraftfuld medspiller i det lokale kulturliv i byen og samtidig formår at række ud til børn, unge og voksne fra hele Sjælland.

Ud over Teater Vestvolden vil Kulturhus Risbjerggaard også huse et spisested, en teaterhave og en åben scene og stor foreningssal.

Teatret modtog i 2021 en flot donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond til indretning af teatrets nye lokaler

Salene 1 & 2 (Frida og Bertel)

Teater Vestvoldens ny teater råder over to teatersale.

Scene 1 er en såkaldt black-box-teatersal med plads til 154 publikummer. Scene 1 bliver omdrejningspunkt for Teater Vestvoldens egne teaterforestillinger, der henvender sig til et bredt publikum, men vil også præsentere gæstespil for voksne og huse de faste stand-up-show, som finder sted hver måned. På scene 1 kan man også møde større kulturarrangementer, koncerter m.m.

Scene 1 er indrettet med nummererede pladser

Scene 2 er en teatersal indrettet med 96 biografsiddepladser. Scene 2 præsenterer de mindre børneteaterforestillinger, hvor der er fokus på intimitet og nærhed. Ud over teater kan man også opleve udvalgte stand-up-shows og gæstespil på scene 2, som ligeledes benyttes til Teater Vestvoldens pædagogiske talentudvikling Hvidovre Dramaskole og fungerer som prøvesal, når nye forestillinger er under udvikling.

Scene 2 er uden nummererede siddepladser.

De to scener er navngivet efter to stærke teaterprofiler fra Hvidovre. Således bærer scene 1 også navnet Frida og scene 2 hedder Bertel efter ægteparret Bertel og Frida Budtz-Müller, som boede i Hvidovre i perioden 1938-1978. Bertel var dramatiker og var i 20’erne leder af Arbejdernes Teater på Nørrebro. Frida var teater-, radio- og filmskuespiller.

Turné i Teaterbus

Teater Vestvolden spiller stationært i Hvidovre, men kører samtidig land og rige rundt i den farverige og fantasifulde Teaterbus, som er Danmarks eneste mobile teatersal for børn.

Teaterbussen viser Teater Vestvoldens egne lidt mindre forestillinger som Chappers rumrejse og Lene og lillebror

Klik og læs mere om Teaterbus.

Egnsteateraftale og evaluering

Teater Vestvolden er en selvejende institution støttet af Hvidvore Kommune. Kommuner og teatre indgår fireårige egnsteateraftaler, som godkendes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Slots- og Kulturstyrelsen. Her kan du læse Teater Vestvoldens Egnsteateraftale 2021-2024.

Staten refunderer op til 40 % af af kommunernes driftstilskud til egnsteatrene. Refusionen fra staten til Hvidovre Kommune var i 2021 på 36,3 %. Staten har udfærdiget en evaluering af Teater Vestvolden som Hvidovres professionelt producerende teater.

Lån af lokaler

Det er muligt at låne lokaler til kulturelle arrangementer. Send en skriftlig ansøgning til post@teatervestvolden.dk.

Teatret har et højt aktivitetsniveau og kan derfor kun uldåne lokaler i begrænsede perioder. Det er en forudsætning, at det pågældende arrangement har afsæt i teatrets scenekunstneriske profil og overordnede strategi i henhold til Teater Vestvoldens egnsteateraftale med Hvidovre Kommune.

Lidt historie

Teater Vestvolden er et dansk teater, der blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater. Fra 1986 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre Kommune under navnet Teater Vestvolden.

I 1989 overtog Hvidovre Kommune alene egnsteateraftalen med teatret.

Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller og producent Stephan Pollner været teaterchef.

Teater Vestvolden rykkede i 1996 ind i en nedlagt brødfabrik på Høvedstensvej, og var frem til 2011 fortrinsvis et turnerende Børne teater.

I september 2022 rykkede Teater Vestvolden ind i et nyt teater i det ombyggede Risbjerggaard i Hvidovre Bymidte 

KALENDER