Ny sæson

Der er masser af levende oplevelser for børn og unge og deres voksne, når tæppet går for den kommende sæson på hele Hvidovres teater.

Som Hvidovres professionelle teater producerer Teater Vestvolden hvert år nye teaterforestillinger skabt af nogle af landets førende scenekunstnere. Den kommende sæson byder på en urpremiere på den musikalske forestilling Kattejammer rock, der er en nyskrevet forestilling med virtual reality før børn og unge fra 12 år og deres voksne.

Kattejammer rock
For 40 år siden sang unge fra Vesterbro Ungdomsgård sig hele vejen til hitlisterne og ind i folks hjerter. Nu bliver de stærke og elskede sange afsæt for en nyskrevet forestilling, der hylder pladen og sætter et spejl op for vor tids unge. ‘Kattejammer rock’ udkom i 1976 og røg ind på hitlisterne med sange som ‘Her i vores gård’ og ‘Baggårdskat’, der beretter om livet som ung på Vesterbro.

I Teater Vestvoldens forestilling danner børnenes sange baggrund for en helt ny historie fortalt gennem konkrete vidneskildninger af unge fra Hvidovre og på Vestegnen, fortæller Teater Vestvoldens teaterchef Stephan Pollner.

“Sangene på Kattejammer rock er skrevet af børn og unge, og selv om pladen udkom i slutningen af 70’erne, så fortæller hver eneste sangtekst en historie, som børn og unge kan relatere til i dag. Vi spejler de berømte sange med en ny historie, der er baseret på unges livserfaringer i Hvidovre.

Fyrre år er gået fra pladen udkom, men vi oplever stadig, at der er børn og unge, der må vokse op med begrænsede muligheder. Forskellen er, at de baggårdskatte, som børnene fra Vesterbro Ungdomsgård synger om, dem finder man i dag i forstæderne, da storbyerne er blevet for dyre at bo i for almindelige mennesker. Forestillingen handler om dem. Vor tids tids unge baggårdskatte, der har hele livet foran sig. Men hvilket liv, kan de se frem til?” siger Stephan Pollner.

Kattejammer rock blander musik, teater og visuelle oplevelser. Forestillingen tager blandt andet brug af den nyeste virtual reality-teknologi til at fortælle historien om et moderne ungdomsliv og give publikum en helt særlig oplevelse.

Kattejammer rock får urpremiere 6. september 2018.

Gensyn med populær actiondans 
Den kommende sæson byder på et gensyn med Teater Vestvoldens populære forestilling Taynikma – skyggens vilje, der blander mangategneserie, pantomime og ballet i en hæsblæsende actionforestilling for børn fra 7 år og deres voksne.

Taynikma – skyggens vilje er baseret på den danske bestseller bogserie, der er solgt i mere end en halv million eksemplarer. En nyskabelse på det danske børnebogsmarked, halvt manga-tegneserie, halvt roman, og for første gang overført til teatret i et eventyrligt univers.

Du behøver ikke have læst Taynikma-bøgerne på forhånd, så længe du bare holder af fede effekter, koreografiske stunts og intens underholdning, hvor alle kan være med.

Taynikma – skyggens vilje rammer dit lokale teater i Hvidovre i marts 2019.

Lyserødt ungdomshit
Fucking Åmål er Teater Vestvoldens og teater HiLS DiN MORs teaterversion af den svenske kultfilm ‘Fucking Åmål’. Forestillingen oplevede massiv anmelder- og publikumssucces i den forgangne sæson og er netop blevet nomineret til Årets Reumert for bedste ungdomsforestilling.

Fucking Åmål er på plakaten i oktober 2018, men foreløbig kun en uge, så tøv ikke med at få fingre i billetterne, hvis du vil opleve kultforestillingen, der henvender sig til børn og unge fra 12 og deres voksne.

Jul, jul, jul, jul
Jul er familiens tid. Og teatrets. For er der noget bedre end at gå i teatret sammen hele familien, når højtiden kalder til hygge og samvær? Traditionen tro præsenterer Teater Vestvolden en rigtig juleforestilling for hele familien, når det Turnerende Teater kommer på på besøg med Juleevangeliet.

Julens essens
Dukker, lys, lava, engle og meningen med livet berøres gennem en anderledes fortalt julefortælling for børn og voksne, der virkelig får en til at mindes julens og ikke mindst livets vigtigste essens: kærligheden.

Juleevangeliet er for børn fra 5 år og resten af familien og kan opleves fra den 22. november på Teater Vestvoldens nye intime børnescene Nøøj’ det for børn.

Lillebror i Teaterbussen
Teater for de mindste er der også på programmet, når Lene og Lillebror mødes i teaterbussen gennem et gammelt fjernsynsapparat på tværs af tiden. Med animationer, nyskrevet musik og sange støder fortid og fremtid sammen og bliver til et magisk nu. Lene og Lillebror er for de 4-7-årige og kan opleves fra den 12 februar 2019 i Teater Vestvoldens Teaterbus, der er et specialbygget teater på fire hjul.

Masser af upassende underholdning
Ud over professionel teater af højeste kvalitet er Teater Vestvolden kendt for at være hele Hvidovres comedy-scene. I den kommende sæson er der vanen tro masser af upassende underholdning med stand-up-showet Open Mic, der kommer på plakaten den første onsdag hver måned.

I november og december hopper Open Mic i nissehue og julehumør med særudgaven Open Mic Julestue, hvor kendte komikere lægger salen ned med deres stand-up-show, mens der undervejs bliver spillet banko til den helt store guldmedalje.

Er du mere til musik og banko, så er Hit med banko julestue måske showet, hvor du skal holde årets julefrokost med venner, familie eller kolleger. Gæt sange med et tal og vind sjove og skægge præmier med Amin Jensen som vært, mens  publikum trækker det næste nummer, som måske gemmer på en sang bag tallet. Hit med banko julestue kan opleves onsdage i november og december.

Du kan læse mere om alle sæsonens forestillinger og arrangementer på Teater Vestvoldens hjemmeside teatervestvolden.dk. Bestiller du inden 1. juni er alle forestillinger gratis for børn og unge under 25 år. Voksne skal betale entré. Brug koden SÆSON1819, når du bestiller billet.

 

KALENDER