Kongerne på Vestegnen

Teater Vestvolden har i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen i hele december lavet en pop-up-julekalender om håb og spillet på vestegnens skoler under navnet Kongerne på Vestegnen, der er en delvist improviseret teaterforestilling.

“Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen. En improviseret julekalender har været super sjov at sætte på scenen. Normalt er teatret kun vant til at opføre færdige produktioner. Vi har med denne nye stil for teater formået at inddrage vestegnens børn og unge,” siger teaterchef for Teater Vestvolden Stephan Pollner.

Hver skoledag i december ruller Teater Vestvoldens store julepyntede bus ind i en skolegård, og ud træder tre skuespillere: Kongerne af Vestegnen – hiphopbandet KPV. Kongerne improviserer over elevernes håb – både de nære håb om en almindelig coronafri skoledag og de helt store håb om fred i verden.

Improteater om håb
”Den improviserede julekalender er en del af et undervisningsprojekt om håb og de hellige tre konger for 5. og 6. klasserne på Vestegnen. Det har været spændende, sjovt og lærerigt for eleverne at opleve improvisationsteater, som tager fat i deres egen hverdag og gør begrebet håb aktuelt og vedkommende for dem,” siger Anne-Birgitte Zoëga fra Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen.

Streames
Kongerne uploader hver dag en hilsen til alle Vestegnens skoler, så alle områdets skoler kan følge med i, hvad Kongerne finder og ikke finder. Hver dag afsløres også, hvilken skole Kongerne næste dag vil lede videre på. Kongerne på Vestegnen turnerer rundt i Vestegnens skolegårde i december, og julekalenderen afsluttes med en musikvideo af Klaskefar. Læs mere om projektet på teatervestvolden.dk og fs-vestegnen.dk.

KALENDER