Reumert til Fucking Åmål

I weekenden uddelte teaterbranchen årets Reumert-priser til det bedste inden for dansk teater. Prisen som årets Børne-/ungdomsforestilling gik til forestillingen Fucking Åmål, der er produceret af  teater HiLS DiN MOR og Teater Vestvolden i Hvidovre.
Valget af Fucking Åmål begrundede juryen i sin motivation:
”Teenagelivets dilemmaer havde ingen mulighed for at gemme sig i denne ubarmhjertigt lyserøde teaterforestilling for tre turboskuespillere med hidsige rolleskift. Er du hetero eller homo? Er dine forældre pylrede eller ligeglade? Og lyver du over for din bedste veninde? Fucking Åmål viste det hele – med ærlighed og fortrydelsesøjne og bankende hjerter.”
Fucking Åmål er baseret på filmen af samme navn af den svenske instruktør Lukas Moodysson og fortæller historien om pigen Agnes, der bor i Åmål.  Hun er håbløst forelsket i Elin, der er skolens mest eftertragtede pige, men hun tør ikke sige det til nogen, fordi hun er bange for at blive mobbet. Da deres veje endelig krydses, går det op for dem, at de har en hel del til fælles, og en uventet rejse begynder.
Du kan se eller gense den Reumertvindende forestilling, når Fucking Åmål vender tilbage til Hvidovre i den kommende sæson, hvor den kan opleves fra den 8. oktober på Teater Vestvolden. Efterfølgende lægger forestillingen vejen forbi Folketeatret i København, hvor den gæstespiller fra den 27. marts 2019.

 

KALENDER