Teater Vestvolden indgår samarbejde med Cirkus Summarum

Teaterbussen fra Teater Vestvolden er udvalgt til at deltage i cirkusforestillingen Cirkus Summarum med de kendte ansigter fra DR Ramasjang. Det populære mobile teater vil parkere på cirkuspladsen, hvor børn og voksne kan få en gratis fortælling med skuespillerne Christina Bech og Anna ur Konoy. Muskelsvindfonden, der i samarbejde med DR Big Bandet arrangerer Cirkus Summarum, har udpeget Teater Vestvolden som samarbejdspartner på grund af teatrets unikke profil.

“Teater Vestvolden giver sceneplads til det skæve, det anderledes og finurlige, som går godt i spænd med Cirkus Summarums værdier. Muskelsvindfonden og Cirkus Summarum oplever, at Teater Vestvolden udviser en fantastisk forståelse for børns forskellighed, der både italesættes i teatret, forestillingerne og hos publikum. Vi er stolte af samarbejdet og spændte på at åbne dørene for Cirkus Summarum 2015 med teaterbussen fra Teater Vestvolden på cirkuspladsen,” siger Kommunikationschef i Muskelsvindfonden Sophie Alvi.

På Teater Vestvolden glæder teaterchef Stephan Pollner sig over det nye samarbejde.

“At blive udpeget af en aktør som Cirkus Summarum tager jeg som et kæmpe skulderklap til teatret, vores visioner og det arbejde, vi gør. Samarbejdet giver os en unik mulighed for at nå ud til endnu flere mennesker og vise, hvad Teater Vestvolden står for, og vi glæder os helt vildt til at besøge Cirkus Summarum og byde alle velkommen i Teaterbussen,” siger Stephan Pollner.

Med navne som Hr. Skæg, Bamse og alle de andre populære DR-figurer på plakaten er Cirkus Summarum blevet et tilløbsstykke med over 90.000 besøgende. Og stadig flere kommer for at opleve stemningen på forpladsen. Derfor har arrangørerne bag været på udkig efter særlig underholdning til cirkuspladsen, og her faldt valget på Teaterbussen fortæller projektleder på Cirkus Summarum Kat A. Lundbye-Christensen.

“Vi oplever i Cirkus Summarum, at der er et stigende antal børn uden billet til selve forestillingen, der kommer for at opleve forpladsen. De får nu mulighed takket være Teater Vestvolden for at blive introduceret til unik historiefortælling og teater.”

Du kan opleve Teaterbussen på Cirkus Summarum i folkeskolens sommerferie på Amager i København og på Tangkrogen i Aarhus. Teaterbussen drager på en udsolgt Danmarksturné til efteråret, hvor byer som Haderslev, Svendborg, Ballerup, Glostrup og Helsingør får besøg af det firhjulede teater fra Hvidovre, som præsenterer en række forskellige forestillinger for børn og voksne. Blandt andre En kuffert fuld med Søren Hauch-Fausbøll og den fantasifulde rumforestilling Chappers Rumrejse.

Teaterbussen, der er tolv meter lang, rummer plads til 40 børn og 15 voksne i en specialbygget teatersal. Ud over den nationale turné vil bussen spille på udvalgte steder i Hvidovre og Avedøre i løbet af sæsonen og på Teater Vestvolden. Du kan læse mere om Teaterbussen på Teater Vestvoldens hjemmeside teatervestvolden.dk eller telefon 36772300 alle hverdage kl. 10-15.

KALENDER