Teatret flytter

Teater Vestvolden har i mange år haft til huse i en nedlagt brødfabrik på en sidevej væk fra centrum af Hvidovre. Herfra har teatret primært fungeret som et turnerende teater frem til 2012. Siden sæson 2013 har Teater Vestvolden målrettet og strategisk søgt hen imod at blive et teater, der opfører størstedelen af sine forestillinger stationært i Hvidovre.

Sideløbende er der blevet arbejdet henimod at finde en mere synlig lokalitet i byen til teatret, som er bedre egnet til at præsentere og opføre forestillinger og arrangementer for byens borgere. Projektet er lykkedes med Hvidovre kommunes etablering af et nyt teater og kulturcenter i det ombyggede kulturhus Risbjerggaard i Hvidovre Bymidte på Hvidovrevej 241. 

Transformation af bymidten

Hvidovre gennemfører i disse år en større transformation af bymidten, der rummer rådhuset, Hvidovre bibliotek, medborgersal og den gamle kulturinstitution Risbjerggård, som nu bliver omdannet til et nyt kulturcenter med Teater Vestvolden som midtpunkt sammen med foreningslivet. 

Nyt teater

Teater Vestvoldens nye sted vil rumme to teatersale, værksted, kontorer og skuespillergarderober, som tilsammen skaber rammen for det fremtidige Teater Vestvolden. Det ny teater er under opførelse, og vil efter planen stå klar til at byde publikum velkommen i september 2022 med repremiere på teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuters klassiker Zappa.

Ud over Teater Vestvolden vil kulturhuset Risbjerggård også huse et spisested, en teaterhave og en åben scene og stor foreningssal.

Teater i moderne rammer
Opførelsen af et nyt teater og kulturhus i Hvidovre er med til at understøtte Teater Vestvoldens strategi som børne-, ungdoms- og familieteater i Hvidovre, der er en kraftfuld medspiller i det lokale kulturliv i byen og samtidig formår at række ud til børn, unge og voksne fra hele Sjælland.

KALENDER