Pressemeddelelse: Christiane F.

12 år gammel begynder Christiane Felscherinow at ryge hash sammen med andre unge fra den lokale ungdomsklub. Året efter er hun stiknarkoman og afhængig af heroin. Hun er endt i det hårde narkomiljø og må skaffe penge til sit voksende misbrug som gadeprostitueret. 

Historien om Christiane F. ramte verden som et granatchok, der gennemhullede illusionen om den uskyldige narkorus og dokumenterede, at stofmiljøet udklækker purunge, hårde misbrugere – nogle af dem blot store børn. 

Vi ved, hvordan det går Christiane F., fordi hun vælger at fortælle hver eneste detalje om sin chokerende narkokarriere til en båndoptager, som to journalister fra magasinet Stern får lov at udgive. Resultatet blev den selvbiografiske bog “Wir Kinder vom Bahnhof Zoo”, der udkom i 1979 og straks blev en bestseller. 

Det er 40 år siden, at Christiane F. chokerede verden, men hendes historie om misbrug blandt børn og unge er lige så aktuel i dag, hvor unge i Europa sætter nye rekorder i forbrug af rusmidler, mens tallene for Danmark viser, at det især er de hårde stoffer som kokain, der er i fremgang.

89.500 danske unge har haft et forbrug af illegale stoffer eller cannabis den seneste måned, viser tal fra Center for Rusmiddelforskning, som i tre nationale stikprøveundersøgelser har undersøgt danske unges brug af rusmidler fra 2014-2019. ​

Christiane F. – Vi børn fra Bahnhof Zoo er den første danske teaterforestilling af den ikoniske historie. Forestillingen er baseret på manuskript, som er skrevet til teatret Schaubühne i Berlin, interviews fra tv, artikler samt scener af filmen af samme navn. 

Tre skuespillerinder spiller alle roller i Teater Vestvoldens nyfortolkede teaterversion. 

Læs mere om Christiane F

Kilde: Faglig rapport fra Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet “Trivsel og brug af rusmidler blandt danske unge 2014-2019” : https://psy.au.dk/fileadmin/site_files/filer_rusmiddelforskning/dokumenter/rapporter/2020/Trivsel_og_brug_af_rusmidler_blandt_danske_unge_2014-2019.pdf

KALENDER